Načrtovali in oblikovali smo koledar Elastomeri 2018 – ‘BEAUTY OF HARMONY, POWER OF CIRCLE’. Posebej za ta projekt smo posneli opus studijskih fotografij.


Lèpo, tudi za oko duše

V slovenskem podjetju elastomeri se že štirideset let z inovativnostjo v proizvodnji in vizionarskem iskanju trgov uveljavljajo na evropskem in svetovnem tržišču. Skrbno in s strastjo izdelujejo gumirane valje ter zobate in gumirane kolute, zato smo jim pri njihovi viziji – postati najboljši na svetu – priskočili na pomoč s kreativno in drzno idejo o združitvi tehnološko-finkcionalnega z lepoto naravnega. V prepletu akromatičnega človeškega telesa in koloriranega industrijskega produkta smo iskali povezavo in sobivanje, ki z zanikanjem utilitarističnega postane lèpo, ne samo za telesno oko, ampak tudi za oko duše. In to smo poimenovali ‘BEAUTY OF HARMONY, POWER OF CIRCLE’.

 


„Koncept vizualnega je popolnost in gibanje. Kaže se v geometrijskih likih – krogih. Krog, ki je bi že v renesansi simbol /.../ Krogi delujejo kot točke in te v likovnem vedno pritegnejo in zadržijo pogled. Torej, najprej na kompoziciji zagledamo produkt, šele zatem telo. Med seboj se stikata, sta narativno povezana in ustvarjata ‚harmonijo lepega in dobrega‘. V konotativnem, prenesenem pomenu pokažemo, da so produkti v obliki krogov, čeprav za industrijo, narejeni za človeka, ali vsaj ‚od človeka‘. Z veliko črnine v akromatičnih podobah koledar deluje vpadljivo, elegantno in vzbuja vtis individualnosti.“

— Marko Marinšek

 

Preberi več ...

 

"If there is an answer, then it's time to start thinking about design."

studio ma—ma
Koroška 37A
3320 Velenje
Slovenija
00386 3 891 93 70
studio@ma-ma.si
studio@marinsekmarinsek.com
www.ma-ma.si

Facebook  

 

Odjava | Unsubscribe